понеділок, 12 лютого 2024 р.

День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) 2024

 #ДеньБезпечногоІнтернету 2024

6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) кожний другий вівторок лютого.

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.
Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Перевір свої знання про безпечний інтернет: покликання на веб квест :

Завантаж сертифікат проходження.
Симулятор про безпеку для дітей: https://osvita.diia.gov.ua/.../e-safety-children-simulator
Онлайн-гра "Interland: Безпека дітей в Інтернеті": https://beinternetawesome.withgoogle.com/en_us/interland

На виховній годині з п'ятикласниками розглянули історію шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства. Переглянули відео як відрізнити справжні гроші. Дізналися які були платіжні картки і які з'явилися шахрайні схеми.
Матеріал: https://cutt.ly/uwLvCOrq


Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час, чи важливо це для старшокласників? У рамках Дня Безпечного Інтернету ( з Гаразд та ТАЛАН - центр фінансових знань Національного банку України ) з учнями 11 класу обговорили про безпеку під час оплати карткою, безпечний банкінг, створення надійних паролей та онлайн-оплат, захист смартфона та особистих даних, корисні ресурси для захисту даних.

Немає коментарів:

Дописати коментар